IE Warning
Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!
Back to top
ALEF KIDS TELEFONSZÁM: 36-30-545-1864

OKTATÓINK

Dvora Hurwitz

 

Dvora Hurwitz vagyok, az Alef Kids oktatási, nevelési vezetője. Az elmúlt 20 évben tanítóként és óvónőként dolgoztam Angliában, az Egyesült Államokban, Kanadában és Magyarországon. Foglalkoztam egészen kicsikkel és nagyokkal is, júdaisztikát, a zsidóság hagyományait, a mindennapi élet szokásait, dalait, imáit oktatom. Nagy álmom az Alef Kidsben megvalósult azzal, hogy az Óbudai Zsinagógában egy, a gyökereire büszke, ünnepeit, és hétköznapjait megélni tudó zsidó közösség oktatója, programjainak szervezője lehetek, egy csodálatos, egymásra figyelni tudó, valódi közösség kialakulásában segédkezhetem.
 
Szilánk Zsuzsa

 

2000-ben végeztem JPTE Pécset HR szakon. Tizenéves koromban egy vallásos zsidó ifjúsági szervezet tagjaként, majd madrichájaként tevékenykedtem. Nagyon fontosnak tartom minél kisebb korban elkezdeni a hagyományok, szokások, a vallás oktatását, ezzel megalapozzuk a gyerekek életútját.1989-ben voltam először édesanyámékkal Erec Israelben, nagyon nagy hatást tett rám, majd a következő nyarat töltöttem a Bnei Akivával mádrichaként egy Bar micvó tábor keretében el a Szentföldön, életre meghatározó benyomást tett rám. Nagy örömömre szolgál, hogy egy alapítványt vezethetek, pontosan azokkal a célokkal felvértezve, amik a tinédzser koromat meghatározták, ennek folytatásaként ezen lendülettel állok neki az új feladatoknak. 
 
Rachel Faith

 

Shalom. Franciaországban születtem, Tradicionális zsidó családban nevelkedtem, tartottuk az ünnepeket, a hagyományokat, szokásokat. 13 éves koromban alijáztam, 16 éves koromban megváltozott az életem, akkor kerültem közel a Chabadhoz. Budapesten 3 éve élek. Izraelben júdaizmust tanultam, Magyarországon jelenleg a Bet Menachem Iskolában tanítok, bibliai szövegekkel foglalkozunk. A BMC-ben hébert oktatok. A legfontosabbnak a tanítást, nevelést tartom az életemben, Az Idősek Otthonában is vezetek programokat.

 

Lefkovics Péter

 

Fiatalos 68 éves vagyok. Egész életemben szinte ki sem mozdultam Budapestről. Szerény tudásomat több kútból merítettem (egyetemek és a Nagy Élet). A zsidóságban való jártasságomat leginkább autodidakta módon szereztem meg. Hitvallásom – a Sömá -ban is benne van -, hogy ezt a tudást tovább kell adni és mindezt szeretettel.

 

 

Faith Asher

 

Budapesten születettem 1981-ben. A gimnázium elvégzése után 2 évet a Pesti Jesiva intenzív tagozatán, majd 4 éven át a tel avivi Cházon Elijáhu jesivában folytattam tanulmányaimat. A francia származású feleségemmel, Ráchelivel 2010 augusztusában költöztek Budapestre. Rácheli szintén tanít az AlefKidsben és a Bét Menáchem Iskolában tanít Budapesten; én pedig a rabbivizsgák befejezésére való készülés mellett tanítok és ifjúsági programokat szervezek, illetve a másod-rabbi teendőket látom el a Vasvári Pál utcai zsinagógában.

 

Kovács Gergő

 

24 éves vagyok. 2011-ben jártam először Izraelben, azután vettem magam bele mélyebben a vallási életbe.
Történelem-pedagógia tanári mester végzettségemet 2015 januárjában fogok megszerezni az egyetemen.
Ezen után a doktori címet is meg kívánom szerezni.
Ezen kívül a hitközség által kiképzett aktív, zsidó hittan tanár is vagyok.
A 15-30 éveseknek szóló közösségi-tanulmányi program -ÁTID- elnöki tisztségét is betöltöm.